Pozorišne predstave

Učiniti učenje što prijatnijim i zanimljivijim i podstaći želju za znanjem cilj je kojim se BBC škola stranih jezika rukovodi u radu. To je i jedan od razloga zbog kojeg se učenici ovde osećaju prijatno i komforno rado učestvuju u dodatnim aktivnostima škole, bilo da je reč o izletima i sportskim danima ili nastupu u školskim pozorišnim predstavama na koje je škola posebno ponosna. Ovaj vid vanškolske aktivnosti deci pruža mogućnost da svoj glumački talenat i emocije izraze na stranom jeziku u raskošnim kostimima i na pravoj sceni Kruševačkog pozorišta.

The Another Cinderella Story

2013. godine sa članovima BBC Dramskog kluba pripremili smo našu verziju čuvene tinejdžerske komedije “Another Cinderella Story”. I ovaj projekat je prošao zvaničnu selekciju festivala English Drama Lab u Novom Sadu i, ovaj put u mnogo jačoj konkurenciji, osvojili smo prvu nagradu za glavnu mušku ulogu. Prve nagrade za glavnu ulogu su, naime, veoma vredne. Dobitnici stiču pravo na besplatno polaganje Cambridge PET ispita, što je svakako dodatna motivacija za sve naše đake da daju svoj maksimum, kako iz engleskog jezika, tako i iz glumačkih veština.

High school musical

Koliko su naše predstave značajne i uspešne potvrđuju i njihovi plasmani na pozorišnom festivalu dečijih predstava na engleskom jeziku. Naime, od 2012. na poziv Britanskog saveta iz Beograda, počeli smo da učestvujemo na festivalu English Drama Lab u Novom Sadu, gde smo ostvarili vrhunske rezultate: Predstava High School Musical, je višestruko nagrađena na ovom festivalu. Osvojili smo prvu nagradu za najbolju predstavu, prvu nagradu za režiju, prvu nagradu za glavnu žensku i mušku ulogu, drugu nagradu za mušku ulogu i treću nagradu za žensku ulogu – bili smo apsolutni hit festivala!

Grease - briljantin

U junu 2010. učenici BBC škole izveli su u kruševačkom pozorištu premijeru i dve reprize legendarnog Briljantina. U ovom svojevrsnom muzičko scenskom spektaklu učestvovalo je preko 40 đaka BBC škole koji su nas svojim pevanjem, plesom, glumom, a uz najsavremenije scenske efekte vratili u vreme rock and roll muzike ’50-ih godina u Americi. Mjuzikl obiluje kompleksnim koreografijama na cuvene hitove koje su nekada pevali Dzon Travolta i Olivija Njutn Dzon. Jos jedan poduhvat BBC skole koji je odusevio krusevacku publiku.

mamma mia

U junu 2009. učenici BBC škole izveli su premijeru i dve reprize čuvenog brodvejskog mjuzikla Mamma Mia u izvođenju đaka završnih godina – scenario i režiju potpisuju Maca i Damjan Stojanović, a koreografiju Mila Lukić. BBC je prva skola u nasem gradu koja se upustila u ovako ozbiljan i zahtevan scenski poduhvat. Sve hitove grupe ABBA otpevali su naši đaci! Ovacije pune sale krusevackog pozorista dugo ce se pamtiti i prepricavati.

gordost i predrasude

Predstava je sa velikim uspehom izvedena na sceni Kruševačkog pozorišta maja 2007. godine. Radjena je po istoimenom delu E. Bronte. Pripremile su je prof. Maca Stojanović i prof. Ana Mijajlović sa učenicima završnih godina BBC škole.
Kratak sadržaj

Bogati plemić, g-din Bingli se zaljubljuje u Džejn, jednu od pet sestara Benet. Njegov najbolji prijatelj, g-din Darsi, i sestra Karolina pokušavaju da ga odvrate od te ljubavi. Pritom se i sam g-din Darsi zaljubljuje u drugu sestru, ponosnu i neukrotivu Elizabet. Treća, luckasta i neposlušna Lidija, udaje se za lukavog i proračunatog oficira, g-din Vikama. G-din Kolins uspeva da se oženi nakon nebrojeno pokušaja. Uz brojne zanimljive likove i krajnju neizvesnost, priča ima srećan završetak.

 

 

 

 

X